Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на кмета на Община Созопол Панайот

...
Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на кмета на Община Созопол Панайот
Коментари Харесай

Кметът на Созопол обвинен в присвояване на близо 2 млн. лв. общински пари

Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвиняване на кмета на Община Созопол Панайот Рейзи за осъществено от него длъжностно заграбване в изключително огромни размери. Той е притеглен към наказателна отговорност за това, че в интервала от август 2014 година до март 2017 година, в качеството си на длъжностно лице и в съучастничество с друго длъжностно лице от общината, е присвоил 1 989 474,08 лева, благосъстоятелност на Община Созопол.

За улеснение на присвояването Рейзи е направил и документни закононарушения, като умишлено се употребил от фалшиви договори и фактури, оповестяват от държавното обвиняване.

Престъпната предприемчивост на кмета се изразявала с изплащането на суми от бюджета на общината по фактури за осъществени строително-монтажни работи. Като съображение за банковия превод се сочели контракти за към този момент направени поправки, само че сумите постъпвали по сметка на физическо лице, което нямало нищо общо с компанията реализатор. Самите фактури и контракти не произхождали от лицата, посочени за техни създатели.

Спрямо Рейзи е взета мярка за неотклонение „ подписка “. Ако бъде приет за отговорен, той може получи затвор от 10 до 20 години, да бъде конфискувано имуществото му или да му бъде неразрешено да заема избрана държавна или социална служба.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР